Nieuws - 22 juni 2006

Nieuw boek van Anne van den Ban

Wie beweert dat vergrijzing een probleem is voor de economie? Niet als het ligt aan prof. Anne van den Ban, die onlangs op 78-jarige leeftijd een nieuw boek publiceerde.

Van den Ban is nog maar net terug uit het ziekenhuis, waar hij tien dagen verbleef vanwege ‘spijsverteringstoestanden’. Maar hij is er snel bovenop gekomen en licht monter zijn nieuwste boek toe.
Prof. Anne van den Ban is de grondlegger van de studie van voorlichting en communicatie in Wageningen en schrijver van een handboek landbouwvoorlichting dat wereldwijd in zeven talen en vijftigduizend exemplaren is uitgegeven. De emeritus hoogleraar weet van geen ophouden en reist nog regelmatig de wereld af om lezingen te geven en wetenschappers te ontmoeten.
Uit één van die reizen kwam het idee voort om een nieuw boek te schrijven over landbouwvoorlichting in Azië. Door de snelle economische groei daar verandert de landbouw, en moet dus ook de landbouwvoorlichting veranderen. Wetenschappers en voorlichters reflecteren hierop in het boek, dat onder redactie stond van de Wageningse nestor van de landbouwvoorlichting, samen met een Indiase editor. / Joris Tielens

Changing Roles of Agricultural Extension in Asian Nations, editors A.W. van den Ban en R.K. Samanta, 2006, ISBN 81-7646-573-9.