Nieuws - 6 oktober 2010

Niet zweten maar eten

Campus Culinair was op sportcentrum de Bongerd

34-CampusCul-BdG-0018.jpg
Ik ben: in sportcentrum de Bongerd, niet om te zweten, maar om te eten. Van half zes tot twaalf uur 's avonds kunnen afgepeigerde sporters hun verbrande calorieën direct weer aanvullen met een avondmaaltijd in de kantine. Ook minder sportieve gasten zijn welkom.
Ik eet: samen met mijn disgenoten drie van de zes aangeboden maaltijden, rode kool met stoofvlees en puree, nasi met kipsaté inclusief kroepoek en atjar, en een flink bord spaghetti bolognese. Voor vier euro vijftig per maaltijd.
Ik proef:  een diepvriesmaaltijd die niet als diepvriesmaaltijd smaakt. Flinke porties prima eten. Lekker om weg te vorken met een biertje erbij.
Ik word: bediend! Bestek in een servetje gerold, bier op een dienblad. Kom daar maar eens om in de gemiddelde kantine. Daarnaast is er de keuze uit tien soorten bier, zes verschillende maaltijden en zicht op een tv met voetbal of live renners op de sintelbaan.
Ik vind: eten in de Bongerd een goed idee. Oké, het is een sportkantine, in de zaal naast je staan vijftig meiden flink hun bilspieren te trainen, het eten komt uit de vriezer en de sfeer past niet per se bij een intiem dinertje voor twee. Maar met dit aanbod toch de moeite waard om even voor om te fietsen.
Cijfer:  7,5