Organisatie - 10 maart 2016

Niels Louwaars outstanding alumnus

tekst:
Albert Sikkema
1

Alumnus Niels Louwaars heeft de Outstanding Alumnus Award van het Universiteitsfonds Wageningen ontvangen tijdens de dies op 9 maart. Louwaars is directeur van Plantum, de branchevereniging voor veredelingsbedrijven.

<foto: Guy Ackermans>

Juryvoorzitter Jannemarie de Jonge noemde Louwaars een bruggenbouwer die samenwerking smeedde tussen onderzoek, overheid en bedrijfsleven. Hij studeerde Plantenveredeling in Wageningen, werkte in ontwikkelingslanden en specialiseerde zich later in de zaadwetgeving, waaronder het kwekersrecht en de octrooiwetgeving. Daarop promoveerde hij ook in 2007. Sinds 2011 is hij directeur van Plantum en sinds 2013 is hij voorzitter van de topsector Uitgangsmaterialen. In de eerste functie lobbyt hij namens de aangesloten zaadbedrijven voor versterking van het kwekersrecht, in de tweede functie coördineert hij publiek-private onderzoeksprojecten.   

Louwaars ontving een oorkonde en het beeldhouwwerk ‘Vrijheid’ van beeldhouwer Marian Spekreijse.

Re:acties 1

  • HdVries

    Toch jammer dat tijdens de Dies niet de 'Teacher of the Year' award is uitgereikt. Een mooi moment om aan de rest van de wereld te laten zien hoe trots de Universiteit is op hen die actief zijn in het onderwijs. Immers zijn wij door hen al 11 jaar 'de beste universiteit van Nederland', toch?
    Gemiste kans RvB! Hopelijk kan deze misser vanaf volgend jaar hersteld worden.


    PS. mijn reactie is geen waardeoordeel over de Outstanding Alumnus Award.

    Reageer

Re:ageer