Nieuws - 6 januari 2016

Nerf battle in Forum afgelast

tekst:
Gastredacteur

Het begon als grap, bedacht door wat huisgenoten onder het genot van een biertje. Maar al snel groeide de 'Nerf battle op het Forum' uit tot een heus evenement met zestig deelnemers en honderden geïnteresseerden. De strijd zou vandaag moeten losbarsten, maar het mocht niet zo zijn.

Tekst: Liza van Kapel

Voor wie de naam Nerf niets zegt: het gaat hier om speelgoedpistolen die schuimrubberen pijltjes afschieten. Het idee om een gevecht op grote schaal te houden kwam van Jurre Steens. Nadat hij en zijn huisgenoten een aantal Nerf-pistolen hadden aangeschaft, wat tot veel gevechten leidde, leek het hem gaaf om dit op grote schaal in een universiteitsgebouw te doen. Het facebookevenement werd daarop, als grap, gemaakt, en won al snel in populariteit, tot verbazing van de organisatoren. 'Ik was er zelf niet meer vanuit gegaan dat het echt door zou gaan, het was immers een grap. Tot ik veel vragen kreeg over wanneer het plaats ging vinden', aldus Jurre.

De battle zou eigenlijk plaatsvinden op 16 december maar werd uitgesteld naar 6 januari vanwege de tentamenweek. Tegen die tijd had de WUR er echter lucht van gekregen, en die gaf aan dat dit niet zonder overleg en toestemming kan. De strijd werd daarom vandaag afgelast. Jurre is echter positief: 'We hebben geen onmiddelijke nee gekregen van de WUR en gezien de interesse gaan we kijken of er iets georganiseerd kan worden in overleg.'