Student - 1 mei 2015

Nepalese studenten ontvangen rector en burgemeester

tekst:
Koen Guiking

Rector Martin Kropff en burgemeester Geert van Rumund betuigden op vrijdagavond 1 mei hun medeleven met de Nepalese gemeenschap in Wageningen. Dat deden ze tijdens een bijeenkomst in Gaia.

Ook heeft de raad van bestuur van Wageningen UR deze week per mail contact gezocht met bekenden in Nepal; 88 alumni en enkele PhD kandidaten.

Op dit moment zijn er een tiental studenten en promovendi uit Nepal in Wageningen. De groep, verenigd in de Nepalese Student Society Wageningen, werft momenteel fondsen om de slachtoffers van de aardbeving in Nepal er weer bovenop te helpen. Lees daarover meer via onderstaande bericht.

Promovendus Luna KC stuurde een foto op van de geïmproviseerde tent waarin ze verblijft. Veel Nepalezen wonen tijdelijk in tentenkampen omdat hun woningen zijn ingestort of omdat ze vrezen dat er door naschokken meer gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.