Student - 27 juni 2013

Nep-Zweden en bananen

Wat? Festival Bergpop Waar? Op het Conventplein in Wageningen, achter café De Zaaier Wanneer? Zaterdag 6 juli, 16.00 - 24.00 uur. Afterparty van Unitas in café De Overkant Hoeveel? Gratis Meer informatie? popcultuur-wageningen.blogspot.nl

28-CULT-Yesterdays-men.jpg
Fanatieke Wageningse popliefhebbers zullen ditmaal veel bekends zien op Bergpop, want Popcultuur Wageningen haalde de beste acts van het afgelopen academisch jaar nogmaals naar Wageningen. Op 6 juli staan deze, voornamelijk Gelderse en Utrechtse, bands op het plein. Enkele van hen geven daarnaast nog een unplugged sessie in de openbare bibliotheek. Dit gebeurt in de sfeer van de Quiet is the new loud concertreeks van Popcultuur. Afsluiter is natuurlijk de afterparty, georganiseerd door Unitas in café De Overkant.  
Wat valt er muzikaal te genieten? Na een 'hele goede show' afgelopen januari is het bombastische geluid van Yesterday's men weer te horen in Wageningen. Sinds hun concert hier brachten ze ook al weer een nieuwe plaat uit. Ook de folkpop band Wolves dressed in sheep is weer terug. Andere acts zijn Bodypolitics, Adam & The relevants, Sideditch, Amber Arcade en Caperune. Excentrieke aanrader is het hippe electrogeluid van Hömpfdingå. Deze nep-Zweden uit Gelderland moeten op 6 juli de voetjes echt van de vloer krijgen. En wat gaan ze toch met die bananen doen op het podium?