Wetenschap - 20 juni 2002

Nederlands Kampioenschap schermen in Wageningen

Schermvereniging De Schermutselaers had met de Wageningse burgerschermvereniging La Prime de eer om het Nederlands Kampioenschap schermen te organiseren. Afgelopen weekend was het evenement op Sportcentrum de Bongerd.

De Wageningse studenten die deze dag voor de Schermutselaers uitkwamen, wisten zich tijdens het voortoernooi op zaterdag te plaatsen voor het kampioenschap degen individueel. De hoogste plaats na de eerste eliminatieronde is bereikt door Maarten Rooda op de zeventiende plek. De nieuweling Jouke Elsinga wist door te stoten naar plek 24. Tot ieders verbazing, en zelf is hij zo mogelijk nog verbaasder. Biologiestudent Elsinga: "Ik scherm pas sinds anderhalf jaar, toen ik hier kwam studeren. En nu versla ik mensen die zelfs al jaren internationaal schermen." Voorzitter Michiel Uitdehaag kwam niet verder dan plek 32. Hij vindt schermen een prachtige sport. "Het is een mix van dansen en schaken."

Zondag 16 juni werd de equipe sabel, degen en floret gehouden. De Schermutselaers waren daarbij hekkensluiters. Bij de dames werd Schermutselaer Wendy Kuiper kampioen equipe degen. Alleen kwam ze deze dag uit voor zaal Verwijlen uit Oss en niet voor Wageningen. | E.T., foto G.A.