Nieuws - 14 maart 2011

Nasmaak

Bittere smaken maken mensen harder in hun oordeel. Dat hebben onderzoekers van de universiteit van New York ontdekt. Een bitter lemon is al voldoende om mensen gemiddeld een kwart meer verbitterd te laten ­oordelen over morele vraagstukken. Opmerkelijk detail: vooral conservatieven zijn gevoelig voor bitter. Dat zet uitslagen van verkiezingen in een heel ander daglicht. Wat drinken ze daar in Limburg eigenlijk?

27-ultras-%28gulpener%29.jpg
 
Voor(h)uit!
Handel in lichaamsmateriaal levert goud geld op, blijkt uit een studie van het Rathenau Instituut. Een eicel van een studente doet 25.000 euro. In Amerika tenminste. In ons land is het verboden te verdienen aan je lijf. Uit één voorhuid kunnen Amerikaanse wetenschappers 200.000 eenheden (zeven voetbalvelden) huidweefsel kweken. Te verkopen voor een slordige duizend euro per eenheid! Multimiljonair worden ten koste van je voorhuid. Iets voor langstudeerders? Een tripje VS en vooruit met die huid. 
Superman?
'Dit kwam compleet uit de lucht vallen', moeten TNT medewerkers uit Ede hebben gedacht. Een metalen bal van drie kilo doorboorde het dak van hun postkantoor op vrijdagochtend. Ruimtevaartorganisatie ESTEC onderzoekt het vliegende voorwerp. 'Mogelijk is het een vliegtuigonderdeel', meldt de Gelderlander. Maar wij weten wel beter. Het postkantoor staat in de Kryptonstraat.

Net niet
Bubble shooter tijdens je college, wie droomt er niet van? In Nijmegen kan het, want op de hele campus hebben ze draadloos internet. Maar nu beginnen docenten te klagen. Want studenten lijken niet meer zo bezig met de collegestof. Docenten willen daarom het internet uit kunnen zetten tijdens college, maar dat kan niet. Tip: zet je college op youtube.