Organisatie - 13 december 2007

Nadenken over mensheid in relaxkamer

De studentenraad (SR) heeft de raad van bestuur van Wageningen UR gevraagd om een stilte- en relaxkamer in Forum. Studenten ‘smachten’ volgens de SR naar een plaats om te zitten en na te denken over de ‘diepere waarden in het leven’.

Volgens de studentenraad hebben studenten het druk. Zo druk soms dat ook hun vrije tijd wordt opgeslokt door studie, huiswerk en bestuursbaantjes. Ze zijn verworden tot ‘academische robots, op afstand bestuurd door hun collegerooster dat ze van de eerste naar de achtste verdieping van het Forum jaagt’, zo schrijft de SR in een brief aan de raad van bestuur.
Studenten die even willen ontsnappen aan de maalstroom hebben daar nu geen gelegenheid voor, behalve misschien op het toilet, in het café of de bibliotheek. Maar dat zijn volgens de SR geen plekken waar je werkelijk rust kunt vinden.
Daarom zou de universiteit een ruimte moeten maken waar ‘moslims kunnen bidden tijdens de Ramadan, intellectuelen kunnen nadenken over de mensheid, en anderen een middagdutje doen om zich voor te bereiden op de middagcolleges.’ Diverse andere hogescholen en universiteiten hebben al een stiltekamer.