Student - 9 juni 2015

tekst:
Koen Guiking
1

De studenten van Argo willen hun naaktkalender alleen binnen Wageningen verkopen. ‘Maar we merken dat er nu leden zijn die de kalender voor een broer of vriend kopen die bij een andere vereniging roeit’, zegt Marlies, één van de initiatiefnemers van de blootkalender.

Marlies: ‘Er is heel veel aandacht geweest voor onze naaktkalender. Na het verhaal van Resource nam De Gelderlander het over, het stond op de website van NLroei, we waren bij Omroep Gelderland op de radio en ook het AD schreef erover.’

Zo bereikte het nieuws ook andere roeiverenigingen. ‘We krijgen nu ook mailtjes van andere roeihuizen die de kalender willen hebben, maar we hadden met de mensen op de kalender afgesproken dat we hem alleen in Wageningen zouden verkopen, dus dat doen we niet.’ Dat de kalender via de “zwarte markt” toch bij die andere verenigingen terecht komt, vindt Marlies niet zo erg. ‘Dat is eigenlijk wel grappig.’

‘De verkoop loopt goed, maar het is geen big business, hoor. Dat was ook nooit de bedoeling.’ Hoeveel kalenders er in totaal gedrukt zijn, wil Marlies niet zeggen. Ze geeft wel aan dat intussen de helft van de verjaardagkalenders verkocht is. Met name tijdens de verenigingsavond, waar Argo-leden bij elkaar komen om te eten en te drinken, zijn veel kalenders over de toonbank gegaan.

Niet-leden kunnen ook gewoon bij Argo langsfietsen om een kalender te scoren. ‘Ze zijn gewoon te koop in het bestuurshok.’ Zolang de voorraad strekt.

Foto: Dieke Schutjens

Lees ook

Re:acties 1

• Geil met stijl

De titel suggereert een ernstige ontwikkeling, daar waar het artikel alles bagataliseert en mij verteld dat er helemaal geen probleem is. Manman.

• Manman

bagatelliseert is met een en een dubbele l
      Vertelt is met een T