Organisatie - 1 januari 1970

Na vijf jaar beurs voor EU-student

Studenten uit EU-lidstaten die minstens vijf jaar in Nederland wonen, komen voortaan in aanmerking voor een studiebeurs, een OV-studentenkaart en een lening. Dat schrijft staatssecretaris drs Mark Rutte in antwoord op vragen aan de Tweede Kamer.

Tot nog toe was het voor EU-studenten alleen mogelijk om studiefinanciering te krijgen als ze minimaal 32 uur per maand werken. Wel hadden ze recht op een tegemoetkoming in het collegegeld.
De nieuwe afspraak is een gevolg van een recente uitspraak van het Europese Hof. Dat stelde een Franse student in het gelijk die een rechtszaak had aangespannen om in Engeland studiefinanciering te krijgen. De student woonde drie jaar in het Verenigd Koninkrijk.
Het is niet bekend of er in Wageningen studenten zijn die aan de criteria voldoen. / HOP, JH