Nieuws - 24 maart 2020

Na succesvolle Online BSc Open Dag ook Master Open Dag online  

tekst:
Marieke Enter

Ondanks de extreem korte voorbereidingstijd ging de eerste Online Bachelor Open Dag ‘eigenlijk gewoon heel goed’, aldus Paul Heijmering, manager Voorlichting & Werving. De Open Dag trok zo’n 2700 bezoekers.

Archiefbeeld van de BSc Open Dag van 2017, toen 1,5 meter duidelijk geen issue was. Foto: Marte Hofsteenge

De Open Bachelor Dag zou afgelopen zaterdag eigenlijk gewoon op de campus worden gehouden, maar dat kon niet doorgaan vanwege de corona-maatregelen. De in allerijl ontwikkelde online variant trok zaterdag zo’n 2700 bezoekers. Dat is meer waarop Heijmering vooraf hoopte. Het aantal berichten via Whatsapp, zo’n 3000, lag ook boven verwachting. Maar belangrijker nog dan het aantal is de inhoud van die gesprekjes. Die onderstreepte dat de virtuele bezoekers serieuze studiekiezers waren en dat de Online Open Dag voorzag in een behoefte.  

Ook Master Open Dag online
Inmiddels is besloten ook de Master Open Dag, op 30 april, in een online variant wordt gehouden. Over hoe die er precies komt uit te zien, wordt nog driftig nagedacht. Uitgangspunt is namelijk dat alle potentiële masterstudenten er iets van hun gading moeten kunnen vinden. Dus zowel bachelorstudenten die al jaren in Wageningen studeren als degenen die van andere universiteiten komen en nog nooit een stap op de campus hebben gezet, en zowel Nederlandse als internationale studiekiezers. Dat wordt dus nog even een puzzeltje. Gelukkig hebben Heijmering en collega’s nu wat ruimer de tijd qua voorbereiding: zes weken in plaats van zes dagen.  

Sfeer proeven
Voor de iets langere termijn staat nog op het verlanglijstje dat studiekiezers ‘live’ naar de campus kunnen komen, om zelf te ervaren hoe het er hier aan toegaat en hoe dat voelt. Heijmering: ‘Sfeer proeven is natuurlijk ook een belangrijk aspect van de Open Dagen. Hopelijk lukt het om daar nog iets voor te organiseren in de periode na de eindexamens, afhankelijk van hoe de corona-situatie tegen die tijd is.‘

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan