Nieuws - 13 maart 2008

Na de zomer besluit over nieuwbouw Lelystad

Er zijn drie opties voor renovatie of nieuwbouw van de huisvesting van de Animal Sciences Group in Lelystad. Een vierde optie – verhuizing van de divisie Veehouderij naar Wageningen – is nog niet uitgesloten, maar ligt niet voor de hand.
Het besluit over renovatie of nieuwbouw van de huisvesting valt niet eerder dan in de tweede helft van dit jaar. Dat liet Tijs Breukink maandag 10 maart weten op een strategiebijeenkomst voor medewerkers van ASG. Verhuizing van Veehouderij ligt volgens ASG-directeur Ruud Huirne niet voor de hand omdat er dan veel geld zou gaan zitten in regelingen voor medewerkers.
Concentratie van de activiteiten van het Centraal Veterinair Instituut (CVI) en de divisie Veehouderij op de Houtribweg in Lelystad, waar het CVI zit, is met 40 miljoen euro de duurste optie. Voor 25 miljoen euro kan het gebouw aan de Edelhertweg in Lelystad volledig opnieuw ingericht worden. Een minder ingrijpende renovatie om het gebouw te laten voldoen aan de huidige eisen kost 12 miljoen euro. Verhuizing van het CVI is geen optie, omdat het instituut is gekoppeld aan de high containment unit die niet verplaatst kan worden.
Zoals het er nu uitziet gaat het Zodiac in Wageningen eind 2010 tegen de vlakte om plaats te maken voor woningbouw. De medewerkers van het departement Dierwetenschappen verhuizen dan naar gebouw 122 op Wageningen Campus. De proefdieraccommodatie verhuist in de tweede helft van volgend jaar naar de campus.