Nieuws - 22 december 2009

Muurvast

Je komt hier nooit meer weg. ANWB: ga niet autorijden. NS: ga niet met de trein. KNMI: blijf helemaal maar binnen. Buienradar: dat blijft allemaal nog even zo.

Dus toen zaten we vast met zijn allen. Wageningen is normaal al slecht te bereiken, zonder busvervoer en weinig treinen van en naar nabijgelegen hubs kostte het tot vijf uur om naar Utrecht centraal te komen. Nu de dooi komt viel het eigenlijk allemaal erg mee met de paniek.
Het ware trage dagen. Sowieso ziet de tijd voor de tentamens er nogal eenzijdig uit met veel studeren en soggen, nu lonkte de buitenwereld niet eens. Ik zat hier gewoon vast. Langzaam opstaan, koffie en krantje. Wandeling naar de supermarkt door de sneeuw waarbij ik links en rechts gegroet werd door onbekenden. De dierenambulance was in de berm gegleden. Normaal gesproken heb ik teveel haast, nu hielp ik hem weer op weg. Veel vastgevroren vogeltjes zullen me dankbaar zijn. Ik hobbelde met mijn huisgenoot naar de Appie, sloeg iets chics in en wandelde op de terugweg door het arboretum. Alle tijd. Iedereen gaat toch even langzaam.
Dan een dagje op het forum, waar het echt stampvol zit met blokkende studenten. Een doel, één taak, geen afleidingen. Dat klinkt cool hè? Werkt niet zo, de helft van de tijd ga je toch koffie halen en lullen over niets, of je leeggezogen brein los laten gaan op een simpel flash-spelletje.
Klikte u op de link? Dat is mooi. Voor u ziet u een spelletje waarbij je met een konijntje van belletje naar belletje moet springen. We hebben een competitie gehouden wie dit het langste vol kon houden. Iedereen ging toch even langzaam. Zo ontspannen als in de laatste week voor de tentamens heb ik het in tijden niet meer gehad.
Tom is de blogger van resource. Hij is 19, tweedejaars Toegepaste Communicatiewetenschappen bij Wageningen Universiteit. In zijn blog gaat hij, elke maandag, in op de actualiteit.