Nieuws - 22 maart 2001

Muizenissen

Martine de Vos, WSO:

"Ik ben nogal ge?rriteerd over de kantines. Tegenwoordig krijgen we de koffie in papercups, papieren bekertjes, terwijl we voorheen onze eigen mok konden gebruiken. Dat is nu deels teruggedraaid. Op het Biotechnion is het nog steeds niet mogelijk je eigen beker te gebruiken. Hierdoor zijn we verplicht een hogere prijs te betalen. Tevens is de fair trade koffie, waarbij boeren een eerlijke vergoeding krijgen voor hun koffiebonen, vervangen door koffie van Douwe Egberts. Verder vind ik de prijs, twee gulden per kop, veel te hoog.

Tegenwoordig is ook alles apart verpakt. Dat is hartstikke slecht voor het milieu. Vroeger stonden er literpakken en moest je de drank zelf inschenken. De broodjes lagen op een schaal en werden vers belegd. Nu zit er plastic folie om.

Waar ik me vooral over opwind, is het feit dat het nieuwe facilitair bedrijf eerst de veranderingen doorvoert voor de plannen op tafel komen. De studentenraad heeft immers inbreng bij het milieubeleid en de studentenvoorzieningen. Laten ze eerst een behoorlijke visie op papier zetten voor ze beleid gaan voeren, in plaats van alles per klein dingetje te bekijken. Zo schiet het namelijk niet op. Hoe het wel opschiet? Als ze eens naar de studentenraad zouden luisteren." | E.W.