Nieuws - 14 november 2002

Muizenissen

Muizenissen

Brechtje van Nunen, secretaresse Bedrijfskunde

"De Leeuwenborch zit voor het gevoel niet logisch in elkaar. We hebben hier zeven verdiepingen, elk met drie vleugels. Elke vleugel heeft aan het einde een eigen trappenhuis, maar niet alle trappenhuizen lopen helemaal door van boven naar beneden. Je kunt maar via ??n vleugel van de zesde naar de zevende, en je kunt maar via ??n vleugel van de begane grond naar de eerste.

Op papier zit er systeem in, maar als ik even op de begane grond een kopietje moet maken, dan ga ik met de lift. Als ik met de trap ga, dan moet ik altijd zoeken welke vleugel ik moet nemen. Ik loop lukraak een gang in en hoop dan maar dat ik dan via het trappenhuis aan het einde door kan lopen. En zo niet, dan probeer ik maar een andere. Opschieten doet het niet. Foutje van de architect.

Ik moet er niet aan denken wat er gebeurt als er hier brand uitbreekt en de liften niet meer werken. Nu moet je al zoeken naar de weg naar beneden. Kun je nagaan wat er gebeurt als mensen in paniek raken. Er zijn hier ook geen brandtrappen, waarmee je via de buitenkant van het gebouw naar beneden kunt.

Maar goed. Op 1 april begint de verbouwing van de Leeuwenborch. Als het goed is, is het probleem dan opgelost." | W.K.