Nieuws - 7 november 2002

Muizenissen

Muizenissen

Femke van Bree, studente Landinrichtingswetenschappen

De periode is nog maar net begonnen maar de overgangsregelingsproblemen beginnen me alweer de keel uit te hangen. Het ene essaytje of papertje is nog niet ingeleverd of het volgende dient zich alweer aan. Nee, het vak wordt niet meer gegeven. Hier is de reader, schrijf er maar een kritisch essaytje over van een paginaatje of zes. Hier is de map, maak de groepsopdrachten maar in je eentje. Ik word effe niet goed....

Met de ene docent krijg je medelijden. Die kijkt je aan met grijze wallen onder de ogen en smeekt je bijna toch maar dat lullige opdrachtje te doen voor 2 puntjes. De ander zou je wel wat willen doen als je na 18 mailtjes, over wanneer je de reader nu eindelijk af kunt halen, een artikel krijgt toegestuurd en een boek uit de bieb mag halen om er een stukje over te schrijven. Vooral leuk is het dat je deze instructies vaak pas krijgt aan het einde van het blok waarin je het vak gepland had.

Echt huilen zijn die ochtenden dat je om half negen 's ochtends als enige voor een gesloten collegedeur staat. Terwijl je samen met de receptioniste naar het scherm staart van de internetpagina, waar toch echt staat aangekondigd dat je hier moet zijn voor dat vak, zakt de moed om mijn studie af te ronden me in de schoenen.

Is er nog licht aan het einde van deze donkere tunnel?