Nieuws - 31 oktober 2002

Muizenissen

Muizenissen

Dr Louis Slangen, leerstoelgroep Agrarische economie en plattelandsbeleid

"Op de Leeuwenborch hebben we nieuwe beamers. Maar hoe sluit je die aan op je laptop? En als je ze hebt aangesloten, hoe krijg je dan op het scherm wat je op het scherm wilt hebben? Daar moet je zelf achterkomen. Dat merkte ik proefondervindelijk toen ik college gaf waarbij ik teksten en figuren in Power Point nodig had. Ik dacht dat het gebruik van het apparaat zichzelf wel zou wijzen.

Niet dus. Ik stond met een mond vol tanden.

Gelukkig had ik een goede student-assistente die voor me naar boven rende om de experts te vragen hoe we het apparaat aan de praat konden krijgen. Maar voordat alles werkte waren we een kwartier collegetijd kwijt.

Het rare is, er hangt helemaal niets. Geen gebruiksaanwijzing, zelfs geen bordje waarop staat bij wie je moet zijn om te vragen hoe alles werkt. Dat zou toch wel moeten, want als je zelf maar wat gaat doen kom je er echt niet uit.

Ik bedoel maar: je moet niet alleen allerlei snoeren aan je laptop aansluiten, verbinding zien te krijgen met je beamer en een stel knopjes omzetten. Je moet daarna op je laptop ook nog op Fn en F5 indrukken, want anders werkt het nog niet. Daar kom je uit jezelf toch nooit achter?" | W.K.