Nieuws - 3 oktober 2002

Muizenissen

Muizenissen

Ir Jacques Jansen, Alterra

Diverse relaties klaagden dat ik niet bereikbaar was, omdat ik niet voorkwam in de telefoonlijst van Wageningen UR. Het intypen van mijn achternaam in de Directory Service leverde een lijst van 20 naamgenoten, maar niet die van mij.

De beheerder bij het Facilitair Bedrijf adviseerde me de zoekopdracht aan te scherpen door voor- ?n achternaam te geven, of door alleen binnen Alterra naar Jansen te zoeken. Mijn reactie 'mijn probleem is niet dat ik zelf niet weet hoe ik heet en waar ik werk, maar dat anderen moeite blijken te hebben om mij te vinden', werd triomfantelijk geriposteerd met 'alleen de eerste 20 namen die aan een zoekopdracht voldoen worden getoond; als er meer zijn verschijnt de boodschap de zoekcriteria aan te scherpen'.

Mijn opmerking dat iedere internetgebruiker er in zo'n geval aan gewend is een knopje aan te kunnen klikken waarmee de volgende 20 zoekresultaten worden getoond, werd afgedaan met 'tja, het blijft een afweging tussen gebruikersvriendelijkheid en bescherming van de privacy van mensen'. Ik en collega's met namen als vd Berg, de Boer, de Jong en de Vries lijken dus niet te hoeven vrezen voor werkstress als gevolg van veelvuldige telefonische storingen.