Nieuws - 12 september 2002

Muizenissen

Muizenissen

Ing. Gerrit Polder, Plant Research International

"Er zijn te weinig fietsenstallingen. Ik werk sinds kort in het Wisselgebouw, en daar is er welgeteld eentje, en die moeten we delen met alle fietsers van Gebouw 115 en 116, het oude AB-gebouw en het nieuwe Wisselgebouw. De stalling is te klein voor zoveel fietsers."

"Toen het complex waar ik nu werk in aanbouw was, heb ik nog voorgesteld om er een doucheruimte in te bouwen. Voor fietsers die van ver moeten komen is dat wel zo fris, vond ik. Maar dat voorstel is een vroeg stadium al afgeketst. De bouwers van dit gebouw hadden echter wel oog voor de autobezitters. De parkeerplaatsen waren al klaar voordat het gebouw af was.

Ik geloof niet dat alleen wij tekort aan fietsenstallingen hebben. Hiervoor zat ik op De Haaff, en daar speelde eigenlijk hetzelfde probleem. We hadden aanvankelijk aan de Oostkant van ons gebouw een fietsenstalling, niets bijzonders, recht-toe, recht-aan, maar hij voldeed prima. Omdat de stalling niet paste bij de architectuur van het gebouw is hij vervangen een fraaie en open constructie waar de regen en de wind dwars doorheen konden komen, met rekken die ongeschikt voor fietsen waren. Het gevolg was dat iedereen zij tweewieler in de andere stalling plaatste. Die daardoor te weinig ruimte bood.

Ik vind dit niet kunnen. Wageningen UR is een instituut dat de zorg voor het milieu in zijn missie heeft staan. Dan doe je toch een beetje moeite voor je mensen die op de fiets naar hun werk komen?" | W.K.