Nieuws - 27 juni 2002

Muizenissen

Jack Speur, analist bij RIVO

"Ik werk bovenin het RIVO-gebouw in IJmuiden. In het lab, maar natuurlijk zit ik ook vaak achter de computer om gegevens door te voeren en zo. Grote klachten heb ik niet, maar wel een klachtje. Dat is de temperatuur. In de zomer wordt het hier soms warmer dan dertig graden.

Je zit hier pal onder het dak, moet je bedenken. Als de zon erop staat, dan schiet het kwik tot tropische hoogten. Op dit moment valt het nog wel mee, maar de afgelopen dagen zijn we al een paar keer de dertig graden gepasseerd. En ik heb hier zomers meegemaakt waarbij het weken achter elkaar zo warm was. Dan is het niet leuk meer om hier te werken, hoor. Onaangenaam is het.

In de morgen merk je het niet. Dan zet je een raam open. Geen probleem. Maar later op de dag, als het buiten warm is, dan werkt dat niet meer. Ook de deuren en ramen tegen elkaar open zetten helpt niet. En het wordt helemaal verschrikkelijk als er veel vocht in de lucht zit.

Wat doe je eraan? We zijn wel eens begonnen over airconditioning, maar dat is afgeketst. We hebben nu wel een kamer met airco, maar alle kamers onder handen nemen, dat was te duur." | W.K.