Wetenschap - 25 april 2002

Muizenissen

Henk Udo, leerstoelgroep Dierlijke Productiesystemen:

Tijden geteisterd door RSI-achtige symptomen, kon ik met veel pijn en moeite halve dagen werken en daarbij beslist niet achter de pc zitten. Volgens fysiotherapeut, bedrijfsarts en neuroloog is de houding van nek en hoofd bij zitten achter het bureau en pc verkeerd. Een computerbril zou noodzakelijk zijn.

Bril 29 kan een beeldschermbril voor me leveren. De procedures waren echter gewijzigd, het moet nu centraal via de firma G. en het kan wel vier weken duren in plaats van twee dagen. De bijbehorende formulieren moeten getekend en wel naar Bril 29 om de procedure te starten. Via zes verschillende schijven, een website - handig voor personen met RSI - en uiteindelijk een wakkere secretaresse lukt het me het formulier in twee?nhalf uur tijd te veroveren. De handtekeningen had ik binnen een minuut. Bril 29 staat verbaasd van de snelheid waarmee ik het formulier aanlever.

Het ligt beslist niet aan de betrokken personen, maar het duurt wel vier weken voor de bril er is. Ondertussen heb ik niet achter de pc kunnen werken, maar in het kader van HRM wel een mooi re?ntegratieformulier ingevuld, prachtige re?ntegratiebrief thuis bezorgd gekregen, en een aanbod voor een gesprek met een consultant gehad.

HRM zou zijn focus moeten richten op werken met mensen en niet op procedures.

En, mijn nieuwe bril helpt!