Nieuws - 14 maart 2002

Muizenissen

Jan Beelen, student Landschapsarchitectuur

Eindelijk heb ik een leuk afstudeervak gevonden (eind januari). Nu nog een werkplek, want thuis werken is geen optie als je met veel (grote) kaarten werkt. Het is echter niet zo eenvoudig. Van het kastje naar de muur en vice versa. Er is een wachtlijst van twee maanden, kom in april maar eens terug, krijg ik te horen. Alle studio's zijn bezet, en trouwens, die zijn niet bestemd voor afstudeerders. Terloops krijg ik ook nog even te horen dat ik niet zo ongeduldig moet zijn. Ik moet gewoon twee maanden wachten, net zoals iedereen. Dat ik afspraken heb gemaakt met de opdrachtgever van mijn afstudeervak en in september wil afstuderen, is mijn probleem.

Ben ik dan de enige die vind dat dit niet normaal is? Ergens hoop ik dat er studenten zijn die dit herkennen en gaan klagen bij het decanaat, gebouwenbeheerders en hoofden van leerstoelgroepen, zodat er misschien in de toekomst iets verandert.

Inmiddels mag ik, na ??n maand zeuren, voorlopig bij iemand op de kamer, als noodoplossing. Nog geen computer, alleen een tafel en een stoel. Ik ben als een kind zo blij, dat ik eindelijk verder kan. Maar zeg nu zelf, is het eigenlijk niet om te janken?