Nieuws - 7 februari 2002

Muizenissen

Harry Rutgers, ID-Lelystad:

"Gisteren hadden we weer storing bij de meststerilisatie. Alweer. Net als eergisteren. Lossen ze dat probleem dan nooit op? We hebben er nu toch al zeker een paar jaar last van.

Kijk, we hebben hier koeien met besmettelijke ziekten. In hun mest zitten bacteri?n en virussen die niet naar buiten mogen. Vandaar dat we de mest steriliseren. We stoppen de mest in een sterilisatievat en die verhitten we dan tot 160 graden, anderhalf uur lang. Dat gaat continu door. Als het ene vat is gesteriliseerd, dan moeten we alweer beginnen met het andere. We hebben hier veel vee lopen, en die dieren zijn goed voor tientallen vaten per dag. Storingen in de installatie kunnen we dus niet gebruiken. Dan loopt alles in de war. De mest stapelt zich op in de grup en de twintig mensen die hier de dieren verzorgen, kunnen niet meer goed hun werk doen.

Wat wij graag zouden willen, is dat onze installatie meer prioriteit kreeg bij de Technische Dienst. Want het is puur een kwestie van prioriteiten stellen. Als ergens een koelkast met stoffen kapot gaat, dan krijgen de mensen van de Technische Dienst een berichtje op hun pieper. Waarom krijgen ze dat niet als wij weer storing hebben?" | W.K.