Wetenschap - 20 december 2001

Muizenissen

Drs Ynte van Dam, leerstoelgroep Marktkunde en Consumentengedrag:

Donderdag 22 november aan het eind van de middag verscheen een oproep op mijn mail om 29 november naar een workshop te komen over het nieuwe onderwijsgebouw plus bibliotheek. Nu ben ik docent en erg bij het onderwijs betrokken, en zou ik daar graag acte de pr?sence gegeven hebben. Maar zo midden in het onderwijsblok, en midden in een onderwijsherprogrammering is het niet realistisch om te verwachten dat ik me op dergelijke korte termijn een middag kan vrijmaken.

Ik begrijp niet waarom zo lang gewacht met mensen uitnodigen. Het is niet de eerste keer dat het bestuurscentrum op onredelijk korte termijn iets aankondigt of van mij verwacht, en het zal niet de laatste keer zijn. Het bevestigt mij in mijn vooroordeel dat het bestuur van deze organisatie er geen idee van heeft wat werkdruk feitelijk betekent. En het versterkt mijn gevoel dat op het bestuurscentrum mensen werken die mij en mijn werkzaamheden niet serieus nemen. En zolang deze collega's van het bestuurscentrum mij en mijn werk niet serieus nemen, hoef ik hen en hun werk ook niet serieus te nemen.

Ik ben benieuwd wie er wel aan deze oproep gehoor heeft kunnen geven. Misschien was het wel een strikvraag: iedereen die binnen een week een middag kan vrijmaken vliegt er bij de volgende bezuinigingsronde uit.