Nieuws - 29 november 2001

Muizenissen

Korn? Versluis, hoofdredacteur Wb:

U wilt een vrolijke indruk krijgen van de WageningUr? Stel u voor als redacteur van Wb en zeg dat u op zoek bent naar een ergernis, groot of klein. Wedden dat u een energieke student, juichende onderzoeker of stralende secretaresse treft.

Onderzoekers naar het welbevinden van de Wageninger mogen u een deplorabel beeld schetsen van de geestelijke gesteldheid van de achtduizend medewerkers, wij als redactie weten wel beter. Wij nodigen u wekelijks uit uw beslommeringen op schrift te stellen, maar zonder resultaat. Omdat wij het blauwe blokje dat u nu leest niet leeg willen laten, gaan wij daarom wekelijks zelf op zoek naar een klacht(je). Wij vragen willekeurige Wageningers om een probleempje, groot of klein, dat maakt niet uit.

"Nee, meneer niks te klagen, het gaat hier op rolletjes." "Klachten? Nee, wij lossen problemen zelf wel op. Wij praten het liever uit." We hebben nog berekend of het toeval kon zijn, wij zouden per ongeluk iedere keer de lachebekjes kunnen treffen, maar dat is inmiddels statistisch uit te sluiten. Wb kan niet anders concluderen dan dat u in grote meerderheid uiterst content bent op het werk, en dat kleine probleempjes in goede sfeer worden opgelost.

Jammer, wij houden zelf wel van een beetje gemopper, het lucht lekker op, maar we zullen ons er bij neer moeten leggen. Als wij deze week niet worden overspoeld met klachten en gemopper is dit de laatste muizenis. De redactie beraadt zich nog op een nieuwe invulling van dit blauwe blokje die meer past bij uw zonnige gemoedstoestand.