Nieuws - 22 november 2001

Muizenissen

Reinoud Hummelen, Techniekgroep Facilitair Bedrijf:

"Op het Facilitair Bedrijf hebben we nu een eigen clubblad. De FB-krant, heet-ie. Het eerste nummer is net uit. Vol opgewekte en blije nieuwtjes, over uitjes van het personeel en vriendschappelijke voetbalwedstrijden. En een lijst verjaardagen van de medewerkers. Dat vind ik op zijn zachtst gezegd vreemd.

Want waarom wordt er op het Facilitair Bedrijf zoveel tijd en geld besteed aan het maken van zo'n 'clubblad'? Terwijl de meeste medewerkers nog steeds onzeker zijn van hun arbeidsplaats, en niets weten over wat de reorganisatie gaat brengen?

De plannen zouden per 1 januari 2002 moeten ingaan. Van de 21 functies die we bij het Facilitair Bedrijf ooit hadden, zullen er straks twaalf overblijven. Van onze organisatie blijft dus weinig over. Niemand hier weet nog waar hij aan toe is, of hoe zijn baan er over anderhalve maand uitziet.

We zijn bang dat in de nieuwe organisatie de medewerkers en de kennis zo versnipperd worden, dat we onze klanten, de leerstoelgroepen en al die mensen die aan tweede- en derdegeldstroomprojecten werken, niet meer goed kunnen helpen. Bijvoorbeeld omdat we ziekte of verlof niet meer kunnen opvangen.

Daar zouden ze eens naar moeten kijken. In plaats van naar de dagen waarop we jarig zijn." | W.K.