Nieuws - 15 november 2001

Muizenissen

Ing. Fred van den End, analist sectie Proceskunde:

"Ik denk dat de universiteit de gevolgen van de bezuinigingen op de elektronische werkplaats onderschat. Je zou daar trouwens wel eens wat meer woorden aan mogen wijden, het is echt een ingrijpend probleem.

Na de reorganisatie van de werkplaatsen in het Biotechnion blijft er nog ??n elektronicus over van de drie. Daardoor krijgen wij problemen met het ontwerp en onderhoud van onze apparatuur. Elektronica ontwikkelt voor ons allerlei schakelingen, voor apparatuur waarmee wij onze processen regelen bijvoorbeeld. Als je nu uitlegt wat je nodig hebt, bouwen zij samen met de mechanische werkplaats een kast op maat. Als je dat bij een bedrijf laat doen, wordt dat niet alleen een stuk duurder, maar ook veel lastiger. Nu kun je halverwege nog eens binnenlopen om te zeggen dat je een fout in je berekening hebt gemaakt en dat het toch anders moet. Daar kun je bij een bedrijf niet mee aankomen. Iets dergelijks geldt voor reparaties: als je nu een apparaat hebt dat stuk is, kun je zo binnenlopen, en binnen een uur kun je weer aan de slag.

Voor de elektronici zelf is het trouwens ook een drama. Begin oktober zouden ze definitief bericht krijgen over de toekomst, maar ze weten nog steeds niets. Ze zitten nu al een hele poos op de schopstoel, maar er is niemand die duidelijkheid verschaft. Zodoende weten wij ook niet waar wij vanaf 1 januari 2002 aan toe zijn voor onderhouds- en reparatieklussen." | K.V.