Nieuws - 1 februari 2001

Muizenissen

Elke Kunen, studente Tropisch landgebruik

"Ik heb zeker een ergernis en nog wel een grote ook. Ik heb echt een probleem met de roostering van bepaalde vakken op de universiteit. Ik moet een aantal verplichte vakken doen en die worden naar mijn mening niet op een goede manier aangeboden. De eerste paar periodes van het onderwijsjaar worden deze vakken namelijk veel te weinig aangeboden. Je moet dan echt de studiegids doorspitten om nog iets interessants te vinden. En in de vierde periode worden er ineens heel veel vakken aangeboden. Dan zijn het er juist weer veel te veel. Daar zitten vaak ook meerdere practica bij en die kun je onmogelijk allemaal tegelijkertijd doen. Ik zou het, op zijn zachtst gezegd, fijn vinden als daar eens verandering in kwam. Bied ook de eerste paar periodes eens wat meer vakken aan.

Een ander probleem is het feit dat volgend jaar een aantal vakken gaan verdwijnen. Die vakken moet ik dus dit jaar doen, want dat is mijn laatste kans. Het wordt me op deze manier echter wel heel moeilijk gemaakt.

Ik weet niet of dit ook geldt voor andere studierichtingen, maar bij Tropisch landgebruik is dit een groot probleem. Ik ben overigens niet de enige die hiermee zit. Ik hoor van veel studenten dat ze het aanbod van vakken de eerste paar periodes vinden tegenvallen." | E.L.