Nieuws - 20 september 2001

Muizenissen

Nikos Bessas, MSc-student:

"Ik ben nieuw in Wageningen. Net als zoveel pas aangekomen internationale studenten spreek ik in ieder geval nog geen woord Nederlands. Daar hebben ik dagelijks last van. De aankondigingen van de mensamenu's zeggen me namelijk helemaal niets.

Toen ik mijn probleem besprak met een Nederlander zei die: 'Dan leer je toch Nederlands?' Dat zal ik zeker doen. Maar ik ben nu nog maar een paar dagen hier. Niemand kan toch van mij verwachten dat ik nu al weet wat 'andijviestamppot' betekent? Of 'gehaktbal'. Daar komt dan nog bij dat er hier ook internationale studenten rondlopen die gewoon te kort in Wageningen zullen blijven om Nederlands te leren.

Zou de Wisp'r de menu's niet voor ons in het Engels kunnen vertalen? Het is geen klacht, hoor, gewoon maar een idee. Ik weet dat jullie niet veel plaats in het Wb hebben, en dat jullie altijd alleen het allerbelangrijkste nieuws in jullie krant kunnen afdrukken. Wat er vanavond in de mensa's op tafel komt, hoort daar ongetwijfeld niet bij.

Is het geen idee om daarvoor een speciale pagina op internet te maken? Waarop de studenten die, net als ik, geen Nederlands spreken kunnen zien waar en wanneer we 'andijviestamppot' met 'gehaktbal' kunnen eten? Echt, jullie zouden de internationale studenten er een enorme dienst mee bewijzen." | W.K.