Nieuws - 5 juli 2001

Muizenissen

Drs. Frank Hoeberichts, onderzoeksinstituut ATO:

"De nieuwe douchekoppen in Sportcentrum De Bongerd zijn rampzalig. Vier weken geleden zijn ze allemaal vernieuwd. In ieder geval in de twee kleedkamers waar ik in kom, maar waarschijnlijk in allemaal. En het is geen verbetering, kan ik je vertellen. Wat een rotdingen.

Een jaar geleden hebben ze de kleedkamers en de douches in De Bongerd volledig verbouwd. Maar aan de douchekoppen hebben ze toen niets veranderd. Waarom zouden ze? Met de oude douchekoppen was niets mis. Die waren prima. Je kon ze bewegen, zodat je de straal kon richten. Maar de nieuwe douchekoppen staan vast. De straal staat gericht op de muur en als je nat wilt worden moet je dus dicht tegen de muur gaan staan. Met je blote voeten in dat afvoergootje. Soms is het vies, ja. Dan liggen er haren en zo.

En dan dat zielige straaltje van die dingen! Vroeger had je een mooie, royale straal. Maar uit de dingen die er nu hangen komt zo'n laf stroompje. Alsof je de kraan maar half open hebt. Er staat geen druk achter.

Waarom ze dat gedaan hebben? Om de waarheid te zeggen: ik heb geen flauw idee. Het zal wel zijn om water te besparen of zoiets. Maar dat kan toch ook op een andere manier?" | W.K.