Nieuws - 25 januari 2001

Muizenissen

Rien Bor, Onderwijs en studentenaangelegenheden

"Mijn werkgever sluit voor mij, na een zorgvuldige selectie en een onderzoekje door een onafhankelijk bureau, de meest ideale collectieve ziektekostenverzekering af. Een perfect initiatief, want als particulier zie ik door de bomen het bos niet meer.

Op 11 december van het vorig jaar krijg ik van mijn huidige verzekering (Univ?) een nieuw aanbod voor 2001. De premie blijkt 25 procent hoger te liggen, een mooie gelegenheid om binnen de gestelde termijn van dertig dagen het Univ?-pand te verlaten.

Gespannen wacht ik op het aanbod van mijn werkgever. Ik bel nog voor de kerst eens met HRM (voor de ouderen: personeelszaken) en krijg te horen dat het aanbod onderweg is.

Op vrijdagmiddag 5 januari ploft het pakket in de brievenbus. Het ligt zonder meer aan mij, maar ik kom er niet helemaal uit. Maandag toch maar even de helpdesk van VGZ, de nieuwe verzekering, geprobeerd te bellen en ook dinsdag onderneem ik nog wat pogingen. Op woensdag 10 januari kom ik er door, maar word ik gewezen op een informatieve bijeenkomst op donderdag 18 januari. Dan blijkt de collectieve verzekering van mijn werkgever bijna duizend gulden op jaarbasis goedkoper te zijn.

Op mijn vraag waarom ik niet eerder dit aanbod heb gehad, deelt het forum mee 'dat het allemaal wat langer geduurd heeft dan gedacht, maar dat ik volgend jaar, na een medische keuring, wel weer mee mag doen.' Nu zit ik eigenlijk nog met ??n vraagje: bij wie moet ik zijn om die duizend gulden te declareren?"