Nieuws - 28 juni 2001

Muizenissen

Paul Wijbenga, student:

"Waar halen de Wageningse vrouwen de arrogantie en het recht vandaan om te klagen over de sex-appeal van de Wageningse mannelijke studenten? Toen ik het stukje in het Wb las, kon ik er nog wel om lachen, maar nadat ik de publicatie ook tegenkwam in de landelijke bladen Metro en Spits dacht ik: dit gaat te ver. Is het niet zo dat je pas de splinter uit iemands oog kan verwijderen nadat je eerst de balk uit je eigen oog hebt gehaald?

De Wageningse vrouwen zouden er goed aan doen om eens na te gaan waarom hun mannelijke lotgenoten er weinig aan doen om bij hen in de smaak te vallen. Een voorbeeld: waarom zou ik me scheren als ik naar een feestje ga terwijl ik weet dat de gemiddelde vrouw op dat feest dan meer behaard is dan ik?

Als een Wageningse studente per dag meer dan vijf minuten aan haar uiterlijk besteedt, is het veel. Het feminisme is hier doorgeslagen. Een vrouw mag toch best wat aan haar uiterlijk doen om er mooi uit te zien? En een kort rokje, een strakke broek en een strak truitje, daar is toch niets mis mee? Probeer het eens uit en je zal zien dat de mannelijke sex-appeal met sprongen vooruit gaat. En heb je echt geen zin om je op te maken of mooie kleren aan te doen, dan raad ik je aan om eens een mooie sluier te proberen..."