Nieuws - 14 juni 2001

Muizenissen

Ing. Jan Groenwold van de LEI-afdeling bij Centrum Veehouderij, Lelystad:

"Ik heb geen klachten over mijn werk. Ik doe het met plezier. Maar dat reizen met het openbaar vervoer breekt me op. We zijn hier met zijn achten gestationeerd op het Praktijkonderzoek Veehouderij in Lelystad. Vier van ons moeten wekelijks op het LEI in Den Haag zijn, en zitten met een probleem. Elke keer dat ik in Den Haag moet zijn, is het weer raak. Nou woon ik in Dronten, en Dronten-Den Haag is een hele rit. Ook als de treinen op tijd rijden.

Om zeven uur stap ik thuis op de bus, en om 7.38 stap ik in Lelystad op de trein. Laat ik het maar meteen precies zeggen. Als alles goed gaat, ben ik om 9.03 in Den Haag, en stap ik om 9.20 op de Patijnsingel uit de tram. In theorie. In de praktijk gaat het vaak bij Schiphol mis. Daar moet ik overstappen, maar de aansluiting valt vaak uit. Op de heenweg betekent dat een half uur vertraging. Op de terugweg een heel uur. Als ik op Schiphol de aansluiting mis, moet ik in Lelystad een bus later pakken en ben ik een uur later thuis. Om acht uur in plaats van zeven. Dankjewel, NS.

Niks aan te doen. We zijn niet de enigen, zullen we maar zeggen. Kijk maar in de krant. Half Nederland ligt overhoop met de NS." | W.K.