Nieuws - 12 april 2001

Muizenissen

Esther Brunsveld en Hubert Kolk, studenten Rurale ontwikkelingsstudies:

"De afgelopen tijd heeft de universiteit achtereenvolgens een reorganisatie en een nieuw studieprogramma doorgevoerd. Uiteraard levert dit de nodige problemen op. De studenten is toegezegd dat de overlast tot een minimum beperkt zal blijven en om dit te waarborgen, heeft ze zelfs een commissie overgangsregeling (ABO) ingesteld.

De grootste angst voor ons was ?n is, dat vakken uit zullen vallen of op zelfstudie gegeven zullen worden. Dat valt tot nu toe nog wel mee, maar wie schetst onze verbazing: de grootste overlast blijkt in ons 'voordeel' uit te vallen. Door gebrek aan tijd en/of zin worden tentamens heel soepel nagekeken of letterlijk overgenomen van het vorige jaar. Het is zelfs een keer voorgevallen dat cijfers uitgedeeld werden na het eerste (!) college.

Zoals we hierboven al zeiden, mogen we eigenlijk niet klagen. Toch willen we dat doen. Een mooie cijferlijst is altijd fijn, maar we weten dat niet alle vakken verdiend zijn, wat de uitdaging voor ons wegneemt. Onze grootste zorg is echter dat het niveau van de studies van het oude programma achteruit gaat. Wij willen dat het oude programma volledig wordt afgemaakt, zonder weggevertjes."