Nieuws - 18 januari 2001

Muizenissen

David Thelen,

student Bioprocestechnologie

"Toevallig heb ik afgelopen week nog een discussie gehad met iemand over het onderwijs op de universiteit. Ik erger me namelijk aan het feit dat het onderwijs steeds meer aan het verarmen is. Ik bedoel hiermee dat er steeds meer hoge piefen weggaan, omdat de universiteit ze blijkbaar niet te vriend kan houden. Dit is heel erg jammer en heeft ook gevolgen voor de kwaliteit van het onderwijs. Iemand met een grote naam en veel ervaring gaat weg en daar komt een jonger iemand voor in de plaats. Ik vind het niet slecht dat die plekken worden opgevuld door jonge mensen, maar ik vind het wel heel jammer dat op deze manier de ervaring en de deskundigheid van bepaalde personen verdwijnen.

Ik vind het ook vreemd dat de universiteit leerstoelgroepen die nauw samenwerken met het bedrijfsleven opheft, zoals Industri?le microbiologie. Een van de doelstellingen van de universiteit is toch in de toekomst een nauwere samenwerking met het bedrijfsleven? Dan kan ik deze stap niet helemaal plaatsen, hoor.

Verder erger ik me ook aan het feit dat er op de universiteit zo weinig met klachten wordt gedaan, bijvoorbeeld over de opzet van een studieprogramma. Sommige klachten zijn er al jaren, maar zijn nog steeds niet opgelost." | E.L.