Nieuws - 16 april 2015

Mortierstraat 14b - Fitness

In de mannenkleedkamer van de Bongerd was het rustig. Normaal zou Derk pas ‘s avonds gaan sporten maar Vera had hem nu al meegevraagd. Bij het naar buiten lopen, passeerde hij een gespierde jongen met bruine ogen. Derk betrapte zichzelf erop dat hij wachtte om nog een glimp van hem op te vangen.

Wat voorafging: Sinds hij uit de kast is gekomen weet Derk zich niet altijd een houding te geven. Niet iedereen is op de hoogte van zijn geaardheid. Sport is ondertussen zijn uitlaatklep.

Mortierstraat wall.jpg

‘Hé, ben je er klaar voor?’ zei Vera toen ze plotseling naast hem opdook. Samen liepen ze richting de fitnesshal. Derk wilde zijn fitnesssleutel pakken maar Vera hield hem tegen. ‘Die heb je vandaag niet nodig.’ Ze grijnsde ondeugend. ‘Het is een groepsles’. Ze begeleidde Derk naar de dansstudio. Hij fronste. Het enige waarvan hij wist dat het in deze zaal gegeven werd, was TRX. Zo’n work-out voor je spieren zag hij wel zitten.

De trainster deed de deuren open en begon het trainingsmateriaal klaar te zetten. Derks adem stokte. In plaats van de TRX-touwen zette ze glimmende palen neer in de gaten in de vloer. Het kwartje viel. ‘No way! Vera, ik ga hier niet aan meedoen!’

‘Je was toch zo’n fitnessfanaat?’ Ze vermaakte zich duidelijk. De Pole Fitness instructrice kwam direct op Derk af. ‘O leuk, een man in ons midden. Met zulke spieren moet dit wel een eitje voor je zijn’, zei ze knipogend. Voor hij kon protesteren, begon de trainster instructies te geven. ‘Het beste is om je shirt uit te doen, dan heb je meer grip.’ Ze sloeg haar benen om de paal en maakte een zwierende draai. ‘En nu jij.’ Vera gaf hem een duwtje.

Derk vermande zich en liep richting paal. Hij wilde zich niet laten kennen. Bij de eerste oefeningen was Derk wat houterig, maar na wat instructies ging het steeds beter. De Fireman, Firewoman en de Carrousel gingen hem makkelijk af. In de deuropening verzamelden zich een aantal pauzerende fitnessers, inclusief de gespierde jongen. Zonder dat hij het zelf doorhad, begon Derk zich uit te sloven. Uit het publiek klonk een bekende stem.

‘Zozo, jij hebt een stevige paal in je handen.’ Het was Jacco van zijn Argoroeiploeg. Die waren natuurlijk aan het ergometeren in de zaal ernaast. Derk kreeg spontaan zweethanden, verloor zijn grip en zakte weg. Met een smak belandde hij op de grond. De Argonauten joelden. ‘Volgende keer wat minder glijmiddel gebruiken hè?’

Tekst: Kim Peterse en Sander de Kraker

Volg de Mortierstraat 14b nu ook via social media Like us op Facebook!