Nieuws - 26 november 2015

Mortierstraat 14B - Onverwacht bericht

Wat vooraf ging: Vera heeft al een tijdje een relatie met Robby, die ze tijdens de popronde ontmoette. Opeens krijgt ze echter bericht van een oude bekende.

mortierstraat

‘Hé!’ Verbaasd keek Vera naar het bericht op haar telefoon. Ruben? Blijkbaar had ze zijn naam hardop uitgesproken want Bianca, die tegenover haar zat, keek vragend op.

‘Wie is Ruben?’, vroeg ze.

‘Oh, niemand’, antwoordde Vera. Daarmee was Bianca niet tevreden. ‘Waarom word je dan zo rood?’, vroeg ze plagend. ‘Vertel op!’ In verwarring staarde Vera naar de drie woorden op het schermpje. Waarom stuurde hij haar na zo lang weer een bericht? ‘Nou?’, drong Bianca aan.

‘Gewoon iemand, maar ik heb al heel lang niets meer van hem gehoord’, zei ze uiteindelijk.

‘Hoe is het?’, typte hij. Een onschuldige vraag. Toch wist ze niet wat ze moest antwoorden. Snel sloot ze het gesprek af. Waarom brachten een paar woorden haar zo van haar stuk?

‘Waarom weet ik niets van Ruben?’, vroeg Bianca, die wel doorhad dat het niet zomaar een studiegenootje was. ‘Ik weet niet…’, stamelde Vera. ‘We hadden een tijd geleden een paar keer afgesproken, maar toen...’ Terwijl ze dat zei voelde ze haar mobiel trillen. Was dat hem weer? Ze moest de verleiding weerstaan niet meteen te kijken. Toch kon ze het niet laten. Ze bekeek de blozende smiley die hij haar stuurde. In gedachte zag ze weer hoe hij haar altijd had aangekeken.

‘Toen wat?’ drong Bianca aan.

‘Ik zag hem in de kroeg, met iemand anders dansen.’

Vera richtte zich weer op haar telefoon en typte: ‘Goed, met jou? Waarom stuur je me nu opeens een berichtje? Is het niets geworden met dat andere meisje?’ Maar uiteindelijk stuurde ze alleen: ‘Gaat goed’.

‘Ik mis je’, zei hij. Onthutst keek ze naar haar schermpje. Meende hij dat nou? Ze was heel boos en teleurgesteld geweest. Ze had gedacht dat ze meer voor hem betekende. De schaarse berichtjes die hij haar daarna had gestuurd had ze genegeerd. Natuurlijk had ze hem ook gemist, maar dat was toen. Nu had ze Robby.

In een helder moment besloot ze eerlijk te zijn, om dit meteen te kunnen afsluiten.

‘Ja, ik heb je ook gemist. Toen. Maar nu heb ik een vriend.’

‘Ik moest gewoon aan je denken…’

Bianca, die inmiddels naast haar was komen zitten zei: ‘Ik zou hem meteen verwijderen’.

‘Hoezo?’ typte ze, Bianca’s raad negerend. De nieuwsgierigheid was groter dan haar woede.

‘Ik wil je zien’ antwoordde hij. Verbijsterd keek Vera naar het scherm. Hij miste haar. Ze durfde Bianca niet aan te kijken, bang dat ze uit haar blos afleidde dat het wederzijds was.