Nieuws - 21 mei 2015

Mortierstraat 14B - Cupcake

Het was de hele dag stil en regenachtig. Heel saai, totdat iedereen weer thuiskwam. De keuken vulde zich met mensen. Je hoorde het heerlijke gekraak van de boterverpakking en rook de geur van rauwe eieren. Op het aanrecht lag ongebruikt bestek.

Mortierstraat wall.jpg

Wat voorafging: Huiskat Vecino gooide onlangs water over de router. Desondanks zijn alle bewoners gek op hun harige huisgenoot.

Voorzichtig nu, dacht hij. Stil! Niemand kijkt. Op de achtergrond versierden Bianca en Derk cupcakes. Bianca gaf de instructies. ‘Nee! Ik wil hele kleurrijke cupcakes. Niet alleen gele. Waar zijn de andere kleuren? Waarom kun je dingen niet gewoon terugzetten waar ze vandaan kwamen?’ Met een gele tube kleurstof in haar hand zocht ze de keukentafel af.

Met een uitgekiende sprong landde Vecino naast een stapel bakgereedschap en begon het beboterde mes schoon te likken. Weggooien zou natuurlijk zonde zijn. Toen het mes schoon was, ontfermde hij zich over de boterverpakking. Deze maakte een krakend geluid en bewoog op een grappige manier. Vecino bewoog enthousiast met zijn staart. Dit was leuk. Voorzichtig duwde hij een van de tubes aan de kant. Hij greep hem met beide klauwen en beet erin. De tube schoot uit zijn mond en kwam even verder weer terecht. Met zijn hele lichaam ingespannen dook hij naar de grond, zijn staart nerveus heen en weer bewegend. En nu in één sprong, dacht hij.

Bianca en Derk draaiden zich om toen ze een geluid achter zich hoorden. Het mes en alle verpakkingen lagen verspreid over de keukenvloer. Een staart verdween de huiskamer in.

‘Vecino!’ schreeuwde Bianca, de chaos overziend. ‘Hij bloedt!’ riep Vera. Binnen een paar secondes renden Bianca en Derk naar de woonkamer, waar Vera geknield voor de bank Vecino probeerde te grijpen.

‘Hij bloedt uit zijn bek en klauwen. Er zijn overal bloedvlekken op de vloer. Kom hier Vecino, lieverd’. Nu keken ze alle drie onder de bank. ‘We moeten hem naar een dierenarts brengen’.

‘What is going on? Why are you sitting there?’ vroeg Filippo toen hij de kamer binnenkwam. Bianca probeerde het uit te leggen, maar ze kreeg een brok in haar keel: ‘We waren cupcakes aan het bakken, en... Vecino viel op een mes, denk ik... Hij bloedt en wil niet te voorschijn komen.’

Vecino zat in een donker hoekje, likkend aan zijn snuit. Waarom waren ze zo aan het schreeuwen? Toen klonk een andere stem uit de keuken: ‘Wie heeft de kleurstoftubes opengelaten? Het is een enorme rotzooi hier!’