Organisatie - 3 september 2015

More space for bikes and pedestrians

tekst:
Roelof Kleis

Bikes and pedestrians are given more space on campus. Yesterday a start was made in widening a large portion of the paths between Forum and Atlas.

Currently the paths are too narrow, says Ad van der Haven of Facility and Services. Which leads to conflicts. Especially with the growth in student numbers on campus. Therefore, some of the paths are being restyled. Bike paths are given an extra pedestrian stroke alongside of it, and pedestrian paths are widened. The Thymos (bike)path between Bongerd and Orion will be extended to Droevendaalsesteeg towards Radix.

Apart from the paths, also the area in front of Forum is being renewed. It will be furnished as ‘market square’. Several hundred seats and services are added which will enable the option to place market stalls. According to Van der Have there will not be a fixed market day, but the square makes it feasible to occasionally serve as marketplace. He also expresses that it is planned to also provide Wi-Fi connection at the market square.

amfitheaterZodiac.jpg

The third eye-catching change is the construction of an amphitheatre between Zodiac and Helix. Before the summer a kind of theatre place was created between Orion and Atlas. That thing, also known as The Hill, is really not more than a semi-circular elevation of the ground. The new amphitheatre will be made up of two concrete levels. There will also be facilities provided such as water, electricity and IT.

Reacties 2

• Verdwaalde fietser

Toch vreemd dat het fietspad doorgetrokken wordt, maar dat er nog steeds geen route komt tussen Atlas (hoofdingang)/Lumen naar het Orion gebouw. Inmiddels is die al bijna uitgesleten in het gras.

Maar ja, zo zit de campus vol met paden die nooit gebruikt worden omdat ze geen 2 plekken verbinden, routes door het gras waar wel een pad had moeten zijn, gevaarlijke en onduidelijke verkeerssituaties voor fietsers en voetgangers (met 3 man breed zonder licht over de onverlichte bornsesteeg wandelen is vragen om aangereden te worden door een fietser), paden die bij regen blank staan, verkeersdrempels die je fiets doen rammelen op een straat waar niet eens auto's komen, een brug waar fietsen haast onmogelijk is, en bovendien hordes internationale studenten die zich schichtig over de paden bewegen zonder enige kennis van verkeersregels. Een wonder dat er niet zo vaak ongelukken gebeuren!

• Rini Schuiling

Hopelijk wordt dan ook de brug bij het Forumgebouw aangepakt, want daar is bijna niet op te fietsen. Mijn fiets is al vrijwel uit elkaar gerammeld.

• Rolf

Die WiFi op de campus zit er al sinds AID2014, toen werkte in gebied tussen Forum, Orion en Atlas de wifi al ;-)
    Lekker snel ook!