Nieuws - 7 april 2015

Mol favoriet als rector in Resource-enquête

tekst:
Albert Sikkema

Arthur Mol, Louise Vet en Johan van Arendonk zijn de favorieten bij de Resource-lezers om de nieuwe rector magnificus van de universiteit te worden. Dat blijkt uit de enquête van Resource, waarop de afgelopen week 135 stemmen werden uitgebracht.

Van de meest kansrijke kandidaten om Martin Kropff op te volgen, krijgt Arthur Mol (hoogleraar Milieubeleid) de meeste stemmen: 30 procent. Daarna volgen Louise Vet (hoogleraar Evolutionaire Ecologie) met 24 procent van de stemmen en Johan van Arendonk (hoogleraar Fokkerij en Genetica) met 20 procent. Of deze hoogleraren gesolliciteerd hebben op de functie en zin hebben in de baan, is onbekend.

De andere kandidaten op het lijstje van Resource vallen minder in de smaak van de websitebezoekers. Raoul Bino krijgt 10 procent van de stemmen, Ruud Huirne 4 procent en Tiny van Boekel 11 procent. De laatste is in elk geval geen kandidaat om Martin Kropff op te volgen, want hij is voorzitter van de selectiecommissie die de beste kandidaat of kandidaten gaat voordragen aan de raad van toezicht van Wageningen UR. De toezichthouders benoemen de nieuwe rector, tevens bestuurslid van DLO, uiteindelijk.

Naar verwachting vindt de benoeming plaats in mei, voordat Martin Kropff afscheid neemt van Wageningen UR. Kropff  begint op 1 juni als bestuurder van het internationale onderzoeksinstituut CIMMYT in Mexico.