Student - 6 december 2007

Mogelijk groene stroom voor studentenflats

Woningcorporatie Idealis onderzoekt of het mogelijk is om alle studentencomplexen in Wageningen over te laten gaan op groene stroom.

Dat zegt hoofd vastgoed Bart van As in een reactie op het verzoek van Droevendaalbewoners om opnieuw een contract voor groene stroom af te sluiten. Het huidige groene-energiecontract voor Droef loopt eind 2008 af, en de studenten willen dat Idealis deze keer zo groen mogelijke stroom voor ze regelt, met veel windenergie, bleek op de bewonersvergadering van 22 november.
Idealis zal proberen aan dit verzoek te voldoen, zegt Van As, en bekijkt ook of er mogelijkheden zijn voor andere complexen ‘Maar als groene stroom meer kost dan grijze stroom moet zeventig procent van de bewoners dat wel willen betalen.’