Student - 6 oktober 2011

Mogelijk een doorstart voor WSO

Er is een kans dat de Wageningse studentenorganisatie WSO haar taken komend jaar weer kan oppakken. Dit zegt Karmijn van den Berg, oud-voorzitter van de WSO.

23-WSO-%C2%A9BdG-5611.jpg
Het interim-bestuur van de WSO is in overleg met verschillende partijen om een toekomstplan voor de vakbond op te stellen. Er wordt gesproken over samenwerking met de progressieve studentenfractie PSF en een doorstart met een nieuw bestuur.
‘We hebben veel reacties gekregen toen we gestopt waren. Er heeft zich inmiddels een aantal mensen gemeld die beschikbaar zijn voor een bestuursfunctie en daar zijn gesprekken mee gevoerd. Maar of dat leidt tot sollicitaties, is nog niet duidelijk,' aldus Van den Berg.

Het is nog niet zeker of de gesprekken die het interim-bestuur met betrokkenen voert daadwerkelijk iets zullen opleveren. ‘Er is nog geen beslissing genomen en er is ook nog niets besproken met de leden. Het kan best zijn dat het uiteindelijk helemaal niet haalbaar is. Over een paar weken is er meer te vertellen.'

Half augustus gooide het toenmalige bestuur van WSO het bijltje erbij neer, omdat de vakbond geen nieuwe bestuursleden kon vinden.
UPDATE: Op Facebook maakt PSF bekend dat PSF en WSO officieel samen zijn.