Organisatie - 15 september 2014

Ministerie wil 2-procent-regel handhaven

tekst:
Albert Sikkema
1

Het ministerie van Economische Zaken wil vooralsnog niet ingaan op het verzoek van bestuurder Tijs Breukink om de 2-procentsmaatregel te laten vervallen. Die regel, die er voor zorgt dat het ministerie de studentengroei in Wageningen niet volledig vergoedt, is nodig om sterke schommelingen in de Rijksbijdrage te voorkomen, zegt een woordvoerder van EZ.

‘Het ministerie van EZ deelt het enthousiasme van de heer Breukink over het succes en de maatschappelijke relevantie van de opleidingen in Wageningen’, stelt de woordvoerder. ‘Maar er zijn geen plannen om de 2-procent-maatregel, die inherent is aan het bekostigingsmodel van de WU, te laten vervallen. De systematiek is in goed overleg  overeengekomen en functioneert al jaren. De afspraak is nodig om al te sterke fluctuaties te voorkomen.’


Minister van Economische Zaken Henk Kamp

Re:acties 1

  • Gelderlander

    verhoog hem op zijn minst naar een hoger percentage dat de fluctuatie nog binnen de perken blijft. die regel is ingesteld in 2001 zodat de WU niet in grote financiele problemen zou komen als ze helemaal geen studenten meer hebben. dit is nu totaal niet meer aan de orde, en EZ zou de WU alleen maar moeten stimuleren ipv remmen. Met dit bericht zeggen ze dat ze de groei willen remmen.

    Reageer

Re:ageer