Wetenschap - 28 november 2002

Minister wil studenten kamer uitsturen na afstuderen

Als het aan demissionair minister Kamp van Volkshuisvesting ligt, moeten studenten in de toekomst hun kamer uit wanneer ze zijn afgestudeerd. Kamp werkt daartoe aan een wetswijziging.

In de huurcontracten van huisvester SSHW staat al langer dat studenten twee jaar na hun afstuderen uit hun kamer moeten. Om de doorstroom te verbeteren zal de SSHW strenger omgaan met deze termijn.

Volgens adjunct-directeur van SSHW Jan Harkema heeft het plan van minister Kamp geen betrekking op de situatie in Wageningen omdat het zou gaan om zogenaamde 'campuswoningen'. Maar omdat de slechte doorstroom ook in Wageningen een probleem is, zal SSHW strenger gaan toezien op naleving van de twee-jaartermijn.

Momenteel wonen volgens Harkema nog de nodige afgestudeerden in een SSHW-complex, waardoor de instroom van nieuwe studenten bemoeilijkt wordt. "We zijn al langere tijd aan het kijken wat we kunnen doen aan de doorstroming", zegt Harkema. "We willen de uitstroom meer pushen. Twee jaar is een redelijke tijd om rond te kijken naar iets nieuws."

Tegelijkertijd wil Harkema met de universiteit en de gemeente zoeken naar geschikte locaties in Wageningen waar op korte termijn uitgebreid kan worden. De SSHW wil binnen de komende drie tot vier jaar honderden nieuwe kamers cre?ren. | L.M.