Student - 13 oktober 2009

Minder nieuwe roeiers bij Argo

De Wageningse roeivereniging Argo had dit jaar minder afroeiers dan vorig jaar. Daardoor verbetert de kwaliteit van de begeleiding, meent het bestuur.

Bij de kanaalkampioenschappen voor afroeiers op zondag 11 oktober won dit Pipi Langkousteam de prijs voor de beste outfits.
Na de afroeiperiode, tussen de introductiedagen en 13 oktober, heeft Argo er 85 nieuwe leden bij. Bij de introductie gaven bijna honderd studenten zich op. Veel afvallers zijn er dus niet. Dat was vorig jaar wel anders. Toen gaven 190 mensen zich op tijdens de introductie. Daar hield Argo na het afroeien 120 nieuwe leden aan over. In totaal telt de roeivereniging nu 325 leden.
Binden
‘We hebben nu vooral geïnvesteerd in het betrokken houden van de mensen. 190 aspirant-leden is wel erg veel. We konden ze daardoor minder goed begeleiden', vertelt voorzitter Marieke Lampert. ‘We willen nu de mensen beter binden aan de vereniging. Hopelijk blijven ze dan ook na hun eerste jaar lid.'
Opvallend is het grote aandeel vrouwen. Van de nieuwe leden is zeventig procent vrouw. Vorig jaar melden zich ook al meer vrouwen dan mannen aan. Volgens Lampert komt dat omdat er meer vrouwen in Wageningen zijn gaan studeren.