Nieuws - 19 december 2011

Minder kerstborrels

Er worden dit jaar minder kerstborrels op de Wageningse campus gehouden dan vorig jaar, dat blijkt uit gegevens van campuscateraar Albron. Populairste drankje op de borrels blijft de glühwein.

borrel_rikilt.jpg
Een enkele afdeling heeft vorige week al het glas geheven, maar verreweg de meeste kerstborrels van Wageningen UR vinden deze week plaats. Toch is het behoorlijk wat minder dit jaar, constateert Debbie Kielstra, manager bij campuscateraar Albron. Er worden ongeveer een kwart minder kerstborrels op de campus georganiseerd. Ook de algemene kerstborrel op 22 december voor de kleinere afdelingen loopt geen storm. Waar er vorig jaar nog zo'n 150 medewerkers bijeen kwamen, zijn er nu bijna de helft minder inschrijvingen.
Toch mag daaruit niet zonder meer geconcludeerd worden dat de crisis heeft toegeslagen in het Wageningse, meent Kielstra. 'Het zou best kunnen dat afdelingen minder te besteden hebben, maar de vele interne verhuizingen spelen in elk geval ook een rol. Sommige afdelingen schrappen de borrel daarom een jaartje. Daarnaast  kan ook zijn dat ze een locatie buiten de campus zoeken of kiezen voor een nieuwjaarsborrel.'
De doorsnee kerstborrel op een Wageningse afdeling is volgens Kielstra bescheiden en ingetogen. 'Doorgaans wordt er een uurtje of drie voor uitgetrokken aan het einde van de werkdag, maar de meesten maken die drie uur niet vol.' De meest geschonken drank is volgens haar gl├╝hwein, gevolgd door warme chocomel. Uiteraard met een smakelijk hapjesassorti erbij. Kielstra noemt de borrels gezellig, maar 'geen uitbundig gebeuren'.