Wetenschap - 30 augustus 2001

Minder eerstejaars, meer doorstromers en buitenlandse studenten

Wageningen Universiteit verwacht dit jaar ongeveer even veel studenten als vorig jaar. De universiteit zal het exacte aantal aanmeldingen bekend maken bij de opening van het academisch jaar op maandag 3 september.

De vooraanmeldingen die de Informatie Beheer Groep (IBG) registreert, voorspelden een daling van het aantal eerstejaarsstudenten. Dat er uiteindelijk toch ongeveer net zo veel studenten naar Wageningen komen als vorig jaar is te danken aan de gestegen instroom uit het hbo. Doorstromers van het hbo schrijven zich vaak niet in via de IBG, maar melden zich direct bij de universiteit. De belangstelling van doorstromers stijgt de laatste jaren weer. Vorig jaar begonnen 137 studenten met een hbo-opleiding aan een vervolgstudie in Wageningen.

Ook het aantal buitenlandse studenten zal naar verwachting boven het recordaantal van vorig jaar liggen. Door problemen met de verstrekking van visa hebben veel studenten zich laat gemeld. | K.V.