Organisatie - 6 maart 2008

Miljoenen voor samenwerking met China

Wageningen UR gaat samenwerken met Chinese universiteiten in drie nieuwe projecten op het gebied van beheer van natuurlijke hulpbronnen, biotechnologie en virologie. De Nederlandse en Chinese overheid steken er elk zo’n drie miljoen euro in.
In Wageningen zijn de leerstoelgroepen Milieubeleid en Ontwikkelingseconomie, en de laboratoria voor Plantenveredeling en Virologie betrokken. De projecten zijn onderdeel van een ‘programma strategische allianties’ waarin de KNAW en het Chinese ministerie van wetenschap en technologie investeren in samenwerking tussen Nederlandse en Chinese universiteiten. In totaal gaan in de drie projecten de komende vijf jaar zo’n vijftien promovendi en zeven postdocs aan de slag.