Wetenschap - 4 mei 2015

Milieuwetenschappen stijgen op ranglijst QS

tekst:
Albert Sikkema

Wageningen University staat dit jaar op plaats 7 op de ranglijst van milieuwetenschappen in de QS World University Rankings. Twee jaar geleden stond Wageningen in deze categorie nog op plaats 10.

Eind april kwam de QS ranking (Quacquarelli Symonds) weer uit. Wageningen stijgt drie plaatsen in de ranglijst van milieuwetenschappen en krijgt nu 93 (van de 100) punten. Op het gebied van de landbouwwetenschappen handhaaft Wageningen zich in de wereldtop op een derde plaats (95 punten), net achter de Amerikaanse universiteiten UC Davis en Cornell. Twee jaar geleden was dat nog plek 2.

Op het gebied van de veterinaire wetenschappen haalt de Universiteit Utrecht een vijfde plaats met 89 punten, terwijl Leiden op een negende plaats staat bij de farmaceutische wetenschappen met 90 punten. QS baseert de ranglijsten met name op een reputatiescore onder wetenschappers en werkgevers, en de hoeveelheid citaties per artikel.